Tålig lekplatsutrustning för tuffa tag

Utforms robusta lekplatsutrustningar tillverkas i miljövänligt gediget lärkträ som tål tuffa lekar. Tack vare lärkträdets naturliga motståndskraft mot röta används inga kemikalier vid tillverkningen och är i stort sett underhållsfria. Vi kan utforma din lekplats precis efter omgivningen och dina önskemål - bara fantasin sätter gränser.

I samarbete med Swerock och Rådasand AB kan vi även leverera lekplatssand och stötdämpande sand, sk EU-sand.

Vi har ett flertal olika lekplatsutrustningar som kombinerar nytta med nöje och inbjuder till träning av barnets balans, motorik, kondition men även vila.

Om du har egna idéer eller önskemål kring någon lekplatsredskap som du inte ser här, kontakta oss gärna så kan vi säkert ta fram ett förslag som passar dig.

Säkerhet

Utform ser säkerhet som en mycket viktig del i utvecklingen av våra produkter, inte minst utveckling av lekredskap. Våra lekredskap är anpassade efter den europeiska standarden för lekredskap, SS-EN 1176-1:2008.

Hinderbana - motorikbana

Lekplatsutrustningen tränar barnens motorik på ett naturligt sätt genom de olika redskapen och stimulerar samtidigt till fysisk aktivitet. Utforms lekplatsredskap tillverkas i miljövänlig och tålig lärk.

Ninja Warrior

Det senaste tillskottet i vårt lekplatssortiment! Är du redo för utmaningen?

Gungor

Gungor lockar såväl små som stora barn och är många gånger ett av de mest använda redskapen på lekplatsen. Förutom att stimulera barns motorik bidrar även gungandet till att träna balanssinne och rumsuppfattning. Lite fart och spänning på det och det är lätt att förstå att gungor är ett populärt inslag i lekmiljöer.

Lekbryggor

Lekbryggor är ett annorlunda lekredskap mot vad man kanske är van att se på en lekplats. På bryggan kan barnen t ex leka att de är ute på havet och fiskar, ha picknick eller bara vila.

Rutschkanor

Våra utomhusrutschkanor monteras på befintliga eller anlagda höjder alternativt byggnationer. De är tillverkade i rostfritt stål, vilket ger en väldigt slitstark och underhållsfri produkt. Den enkla designen gör de lättplacerade i såväl backe som torn eller terräng. Rutschkanan finns i två olika utföranden: utan eller med säkerhetsstång.

Motorikspång

För barnet är motorik så mycket mer än rörelse; det är barnets redskap som gör det möjligt att utforska, undersöka och interagera med sin omvärld. Motorikspången är en smal bro som lockar till lek samtidigt som barnens balans och rörelseförmåga sätts på prov.

Bakbord

Barn leker gärna att de bakar kakor. Varför inte sätta upp ett robust bakbord som de kan placera ut sina sandkakor på i sandlådan. Vem vet - kanske blir du inbjuden på lite fika?

Griffeltavla

Griffeltavlans rityta har måtten b 2400 x h 1130 mm och går att skriva och rita på med tavelkrita. Den kan sättas både som enstaka tavla eller som en kombination av två stycken såsom på bilden.

Kupol

Kupolen i rostfritt stål lockar inte bara fram barnens kreativa sida, utan utmanar även deras motorik och fantasi. Den är utformad för att klättra på, åka kana på, leka kurragömma runt och testa balansen. Samtidigt fungerar den som en stadsmöbel i det offentliga rummet och visar på att lek och design går utmärkt att kombinera.

Indiantält

Ett indiantält erbjuder ett utrymme som stimulerar barnens kreativitet. Små indianer hittar snabbt olika lekar att hänge sig åt. Tältet är samtidigt ett mysigt ställe där man kan vara själv och stänga ute världen utanför ett tag.

Kubbsarg

Kubbsarg är perfekt för att t ex avgränsa en lekplats från sandlådan eller som inramning av en yta. Den kan även användas för balansgång mellan olika lekplatsutrustningar och ger då barnen en möjlighet att öva både balans och motorik. Kubbsargen finns i höjderna 400 mm samt 600 mm och säljs per meter stående kubb eller i 3 m sektioner.

Inspringningsskydd

För att avgränsa en lekplats mellan de olika lekplatsytorna och minska risken för eventuella olyckor, t ex att barnen kommer för nära en gunga utan att de tänker på det, är ett inspringninsskydd att rekommendera.

Sittgrupper för barn

Efter en tids lek behöver barnen en välförtjänt paus. Utforms sittgrupper finns i olika utförande och storlekar så att både vuxna och barn sitter stabilt och bekvämt.

Väderskydd

Ett enkelt sätt att skydda barnen från sol och regn är att sätta upp ett väderskydd ovanför sandlådan. Väljer du ett väderskydd med bänkar och tak blir det lättare för barnen att vara utomhus oavsett väder. Här kan de även leka koja eller andra fantasifulla lekar.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.