Träna i utegym för en sund och hälsosam livsstil

Kropp och hjärna behöver motion för att må bra. Har vi en bra grundfysik orkar vi mer, blir gladare, friskare, piggare och får en bättre tankeverksamhet. Att kunna vara ute i naturen, få frisk luft, rensa tankarna och samtidigt kunna motionera och träna är för många att få det bästa av alla världar.

Varför inte kombinera löpträning, konditionsträning eller powerwalk med styrketräning utomhus i ett utegym? Utegymen är en perfekt mötesplats för att träffas och starta upp träningen eller varför inte avsluta vid ett.

Utform tillverkar utegym med en mängd olika träningsredskap för att ge kroppen och hjärnan en så allsidig träning som möjligt. Alla fristående redskap tillverkas i miljövänlig lärk alternativt tryckimpregnerat virke och tål att stå utomhus, år efter år. Flera av våra träningsredskap finns även i ett tillgänglighetsanpassat utförande och önskas hjälp med att välja redskap så erbjuder vi färdiga paket med utegym: Lilla, Mellan och Stora. Se nedan. 

Sedan ett par år tillbaka kan Utform även erbjuda träningsredskap i stål: Street Workout 1, ett kompakta multifunktionella utegym i stål som passar alla stadsnära miljöer. Samt en handfull fristående tränigsredskap i stål som är lättplacerad i park och stad där ytan kan vara något begränsad.

Som en hjälp i valet av redskap har vi satt ihop en guide över muskelgrupper samt färdigheters som tränas vid respektive redskap. 

Alla kompletta utegym bör även förses med träningsinstruktioner som tydligt visar hur det är tänkt att träna på resp redskap. Detta är viktigt för att undvika felaktig belastning under träningen och något som ingår vid köp av utegym från Utform.

Önskar ni rama in informationen vid ert utegym så erbjuder Utform flera olika informtionstavlor: informationstavlor i fler storlekar och utföranden.

Exempel på träningsinstruktion

Träningsvideor med förslag på övningar hittar du här: Träningsvideor

Säkerhet

Utform ser säkerhet som en mycket viktig del i utvecklingen av våra produkter, inte minst utveckling av träningsutrustning. Våra träningsredskap är anpassade efter den europeiska standarden för permanent installerad fitnessutrustning för utomhusbruk, SS-EN 16630:2015.

Adda (tidigare SKL Kommentus)

Utform är sedan ett par år tillbaka ramavtalsleverantör av Park och Lekplatsutrustning gällande Utegym hos Adda, tidigare SKL Kommentus. För mer info vänligen kontakta oss.