Miljövänliga och naturliga utomhusmöbler

När man utformar utomhusmiljön vill man oftast att resultatet skall vara att få en så levande och naturlig park- och stadsmiljö som möjligt. Det offentliga rummet skall vara tillgängligt för alla, kännas tryggt och säkert.

Utforms robusta träprodukter utformas och tillverkas i lokalt producerad lärk eller ek, träslag som är av naturen motståndskraftiga mot röta, väder och vind. Utforms utomhusmöbler åldras vackert, smälter in i naturen och är ett miljövänligt inslag i det offentliga rummet. 

Vi kan även tillverka produkter efter kundens önskemål och bistå med montering.

Utform tillhör Peab-koncernen och vi kan tack vare samverkan mellan våra olika bolag erbjuda även andra tjänster såsom asfaltering, stensättning, plattsättning och sand till lekplatser.

Broschyrholk/broschyrställ

Finns både med öppning i topp och botten. Transparent plexiglas på framsida. Kan t ex enkelt monteras på Utforms informationstavlor.

Grillplats

Utform erbjuder olika grillplatsarrangemang för olika tillfällen och platser. Speciellt anordnade grillplatser underlättar för besökarna, samtidigt som man undviker egna tillfälliga lösningar som kan innebära brandfara.

Hänvisningsskyltar

För att enkelt hitta och upptäcka nya vägar är det viktigt att tydliga hänvisningsskyltar finns placerade på väl valda platser. Utforms hänvisningsskyltar tillverkas i miljövänlig ek och text och symboler fräses in och målas för en långvarig hållbarhet.

Informationstavlor

Informationstavlorna finns i flera utföranden, både stående och liggande, och olika storlek. De kan förses med en öppningsbar skiva av slagtåligt plexiglas för att skydda det uppsatta materialet. En broschyrholk kan enkelt monteras vid sidan om informationstavlan.

Odlingslåda

Att odla grönsaker eller blommor själv och framförallt att skörda är en fantastisk känsla. Utforms odlingslåda kan fås i olika mått och både med eller utan hjul.

Papperskorgar/Soparrangemang

För att människor skall slänga sina sopor på rätt ställe, kräver det att papperskorgen, miljöstationen eller soparrangemanget är lättillgängligt och på rätt plats.

Skolgård

Att skapa en trevlig, miljövänlig och tålig utomhusmiljö för barn och ungdomar är viktigt. Den skall inbjuda till lek, samvaro och avkoppling på rasterna.

Sittgrupper, bord och bänkar

En park, badplats eller ett naturområde skall inbjuda till avkoppling, vila och kanske även möjlighet till en kopp kaffe. I Utforms sortiment finns sittgrupper, bänkar och bord som passar väl in i olika miljöer.

Toaletter

Vid offentliga platser såsom t ex badplatser, rekreationsområden, parker och rastplatser finns det ett behov av tillgängliga toaletter. Där det saknas vatten och avlopp kan Utforms toaletter vara ett bra val. Vi har lösningar för såväl latrintank inne i toaletten som nedgrävd tank. Toaletten levereras färdig att ställas ut med kranbil.

Väderskydd

Vädrets makter kan vara tuffa och det behövs då någon form av skydd. Med Utforms väderskydd i olika utföranden blir inte väderleken ett problem.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.