Om Utform

Utform har funnits i nästan 30 år och ingår numera i Peabkoncernen. Huvudkontoret ligger i Malmö, Skåne.

Utomhusprodukter för ett aktivt uteliv

Utform erbjuder tåliga produkter för utomhusaktiviteter. Sortimentet består av sittgrupper, informationstavlor, grillarrangemang, vindskydd, lekredskap, träningsredskap, mm. 

Vi gör även specialanpassade träprodukter efter önskemål från kund såsom exempelvis spänger och brokonstruktioner. Tillgänglighetsanpassning är en av våra specialiteter. 

Utform har lång erfarenhet av utomhusprodukter i parker, friluftslivs- och rekreationsområden inkl rastplatser samt naturreservat. Vår mångsidighet inom uteliv gör att vi kan leverera flexibla träkonstruktioner anpassade efter miljön på plats. Vi kan även vara behjälpliga med montering. 

Vi använder oss av snickerier i Sverige och lokalt producerat virke. 

Miljövänliga utomhusprodukter som kräver minimalt underhåll

Våra träprodukter tillverkas i huvudsak i lärk och ek, som är naturligt motståndskraftigt. På så vis kan vi undvika miljöfarliga ämnen. Vi använder så långt som möjligt lokalt producerat virke från miljöcertifierade skogar. 

Kombinationen med noggrant materialval och hög kvalitet borgar för lång livslängd på våra produkter. De olika produkterna bör årligen kontrolleras i fält. Vid grövre slitage eller vandalisering är produkterna konstruerade så att enskilda delar kan ersättas.

Vi rekommenderar att produkterna oljas in med träolja vid den årliga tillsynen, för att säkerställa en livslängd på minst tio år.

Säkerhet

Utform ser säkerhet som en mycket viktig del i utvecklingen av våra produkter. Våra lekredskap är anpassade efter den europeiska standarden för lekredskap, SS-EN 1176-1:2008 och våra träningsredskap efter den europeiska standarden för permanent installerad fitnessutrustning för utomhusbruk, SS-EN 16630:2015.

Utomhusprodukter anpassade efter kundens önskemål och miljöns förutsättningar

Kreativa trätekniker och designers presenterar förslag efter kundens speciella önskemål.  Vi kan även erbjuda kunden en trygg helhetslösning som inkluderar transport och montering om så önskas. Vissa produkter kan vara bra att leverera med kranbil varvid produkten ställs direkt på plats eller i omedelbar närhet för vidare transport av t.ex. terränggående fordon. Utform tillhör Peab-koncernen och vi kan därigenom ta hjälp av våra kollegor som finns i närheten av uppsättningsplatsen för större projekt.

Vi kan även genom våra Peab bolag erbjuda anläggningsarbeten, asfaltering/plattsättning samt leverans av sand till lekplatser.  

Vi levererar våra produkter över hela landet och kan även leverera till övriga länder i Norden. Kontakta oss gärna så berättar vi mer eller maila in en förfrågan.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.